Informatie voor huisartsen

De korte lijnen met de huisartsen is een groot voordeel van het werken binnen gezondheidscentra. Wij streven ernaar om duidelijk en efficiënt te communiceren.

Algemeen


Cohen Psychologen is een psychologenpraktijk die zowel binnen de Basis Generalistische GGZ als de Specialistische GGZ werkzaam is. Wij werken vanuit verschillende gezondheidscentra in Amsterdam-Zuidoost. Onze psychologen hebben ervaring met de behandeling van diverse stoornissen en maken gebruik van verschillende behandelmethoden. Patiënten kunnen bij ons terecht vanaf 18 jaar. Daarbij bieden wij ook de mogelijkheid om in het Engels, Italiaans en Russisch te behandelen.
Wij zijn te vinden binnen het ZorgDomein voor digitale verwijzingen.

Verwijsformulier


Een verwijzing naar een psycholoog moet aan een aantal eisen voldoen. Wij willen u graag helpen om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Verwijzingen in 2016 moeten voldoen aan de volgende eisen:

– Vermoeden van DSM-5-stoornis
– Ernst, risico, complexiteit en beloop klachten
– Een datum
– De AGB-code van de huisarts
– Betreft verwijzing voor de s-GGZ of de b-GGZ?
– Ondertekend door de huisarts

Wij hebben binnen onze praktijk een handig verwijsformulier ontworpen. Dit formulier voldoet aan de eisen voor een verwijzing naar de BGGZ of naar de SGGZ. Mocht u hier gebruik van willen maken dan kunt u dit hier downloaden.

Doorverwijzen van een patiënt


Indien blijkt dat een naar ons verwezen patiënt niet bij ons in behandeling kan komen dan zullen wij dit kenbaar bij u maken. Wij zullen u, mits u hier behoefte aan heeft, voorzien van suggesties voor doorverwijzing. Wij bieden daarnaast ook overbruggende gesprekken totdat iemand terecht kan bij de volgende behandelaar/ instelling.